Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ευρωεκλογές 2014: Σταμάτα να σκέπτεσαι.

Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές για την Ευρωβουλή. Και ως πολίτης έχεις πολλές, πάρα πολλές επιλογές. Όμως καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι έχεις κάθε λόγο να το βάλεις σε κλήρωση, παρά να επιλέξεις, Γιατί ότι κι αν επιλέξεις, πάντα θα αισθάνεσαι ένοχος για την επιλογή σου.
  • Σκέπτεσαι να ψηφίσεις ΔΗΜΑΡ, γιατί θές να έχεις μια συνετή φωνή που να διεκδικεί. Και μετά σκέπτεσαι ότι η «συνετή φωνή» συνεχίζει να αποδέχεται την κα Ρεπούση ως προβεβλημένο στέλεχός της, ενώ απεχώρησε από την Κυβέρνηση με αφορμή την ΕΡΤ. Λές και η «εκκαθάριση της κόπρου του Αυγείου», μπορούσε να γίνει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Και μετά σκέπτεσαι ότι το μέτρο για να εκλεγεί ένας Ευρωβουλευτής είναι 3-35% και λές, άσε καλύτερα να ψηφίσω κάτι άλλο που δε θα πάει «χαμένο».
  • Σκέπτεσαι ότι θα ήθελες στην Ευρώπη να ενισχύσεις τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για να μην ξεσαλώσουν τα lobbies… και μετά σκέπτεσαι ότι για να το κάνεις αυτό πρέπει να ψηφίσεις Ελιά. Δηλαδή ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή αυτούς που ακόμα δε ζήτησαν δημόσια και επίσημα συγνώμη για το πέρασμα του ιδρυτή τους από την πολιτική ζωή. Δηλαδή, αυτόν που σε εκβιάζει ότι ή θα είναι κι αυτός στην «κουτάλα», ή να μην είναι κανένας. Κάτι σαν «ρε, άμα πεθάνω εγώ, φούρνος να μην καπνίσει». Μάλλον δεν κατάλαβαν τίποτα για το πόσο κακό έχουν κάνει στη χώρα και ετοιμάζονται να "χύσουν την καρδάρα με το γάλα».
  • Σκέπτεσαι να εξετάσεις τον ΣΥΡΙΖΑ για να «πεις» στην Ευρώπη ότι θές περισσότερη δημοκρατία και μεγαλύτερη «έγνοια» για τον άνθρωπο παρά για τα «νούμερα». Και έρχεται ο Αλέξης, και σου λέει ότι αν το κάνεις, θα ρίξω την κυβέρνηση. Και σε πιάνεις σύγκρυο. Γιατί έχεις δεί και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να έχουν πτωχεύσει -αυτές εκτός €- και ξέρεις ότι ζούν στη 10ετία του '60. Βλέπε Ρουμανία. Και σκέπτεσαι: Ρε λες να το εννοεί ή κάνει τα πάντα για να μην εκλεγεί και να είναι πάντα στη φυσική του θέση; Στις «καταλήψεις». Άσ' το καλύτερα.
  • Σκέπτεσαι να ψηφίσεις ΠΟΤΑΜΙ μια και υποτίθεται ότι αυτοί είναι πολιτικοποιημένοι απλοί πολίτες. Σάρξ εκ της σαρκός σου. Δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Μα και πάλι αυτό το επιχείρημα φτάνει; Δεδομένου ότι τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό δεν έχουν σε υπόληψη το ευρωκοινοβούλιο, το 95% των ψηφοδελτίων των κομμάτων είναι από μη επαγγελματίες της πολιτικής. Απ’ την άλλη δεν είναι ξεκάθαρο τι μας λέει. Πώς είναι δυνατό να συζητά και με τους Σοσιαλιστές και με τους Φιλελευθέρους; Δηλαδή και με τον «Ανδριανόπουλο» και με τον «Παπανδρέου»; Αυτή η ασάφεια και ο εμαρφροδιτισμός μου κάνει πολύ πολιτικάντικη προσέγγιση. Να μην ενοχλήσουμε κανέναν. Ε όχι ρε παιδιά, ακόμα δεν αρχίσατε!
  • Σκέπτεσαι ότι οι Φιλελεύθεροι στην Ευρώπη, «έχουν κάτι να πούν». Αυτό όμως προϋποθέτει ότι πρέπει να ψηφίσεις Δράση. Και ενώ αισθάνεσαι ότι στην πλειοψηφία των θέσεών τους, "μιλάει" η κοινή λογική, επίσης αισθάνεσαι ότι αν ήσαν στην Αμερική, θα ήσαν πολέμιοι του προγράμματος υγείας του Ομπάμα. Και αυτό σε τρομάζει.
  • Σκέπτεσαι να αποδεχθείς την επιχειρηματολογία της ΝΔ ότι τα κατάφερε να μπούμε στο σωστό δρόμο. Ότι έχουμε ακόμα δουλειά, αλλά βλέπουμε το φώς στο βάθος του τούνελ. Και το ξανασκέπτεσαι. Ποιόν; Αυτόν που επειδή δεν είχε κάνει όσα έπρεπε να έχει κάνει στο χρόνο που έπρεπε, έκλεισε τις Δημ.Αστυνομίες σε όλη τη χώρα εν μια νυκτοί. Αυτόν που πρίν 20μέρες έβαλε τον Ζαγορίτη για Συνήγορο του Πολίτη; Αυτόν που με την πιο παλαιοκομματική λογική κάνει εξαγγελίες -4μέρες πρίν τις Ευρωεκλογές- αναπτυξιακού νόμου για μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας; Έχεις δεί τα ονόματα που αποτυπώνουν το πολιτικό περιεχόμενο της λίστα των Ευρωβουλευτών της ΝΔ; Από Ακροδεξιούς και αποτυχημένους εκδότες που πάνε να «τη γλυτώσουν», μέχρι «παιδιά» του κομματικού/οικογενειακού σωλήνα και δημοσιογραφίσκες-πολιτευτές.

Σκέπτεσαι ότι θα ήθελες να ψηφίσεις αυτούς που προωθούν την βαθύτερη ένωση γιατί η Ευρώπη όπως είναι ημι-παράλυτη. Μόνο μπροστά μπορεί να πάει. Πίσω, είναι μόνο η διάσπαση. Αλλά δεν ξέρεις ποιος πραγματικά θέλει «περισσότερη» Ευρώπη. Βλέπεις, στην Ελλάδα κάνουμε εσωτερικό δημοψήφισμα για τα μνημόνια. Δεν ψηφίσουμε για την Ευρώπη.
Που αν καταψηφιστεί η κυβέρνηση, θα ρισκάρουμε να έχουμε κυβέρνηση, από κόμμα, που δεν έχει συμφωνήσει στο εσωτερικό του, αν θα μείνουμε στην Ευρώπη/Ευρώ. Και κάνει κάθε προσπάθεια να με «χωσει» στην αγκαλιά του Αντωνάκη.
Μάλλον το σύνθημα είναι...σταμάτα να σκέπτεσαι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου