Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ελλάδα: Το 3ο μνημόνιο ή "η καρκινοπαθής που σταμάτησε τη θεραπεία γιατί έπεφταν τα μαλλιά της".

Η Ελλάδα είναι μια καρκινοπαθής που επι πολλά χρόνια κάπνιζε και έπινε. Έκανε ΠΟΛΥ ανθυγιεινή ζωή (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ). Περνούσε ζωάρα(με δανεικά), αλλά δεν είχε αφήσει κατάχρηση(φοροδιαφυγή, διαπλοκή, πελατειακό κράτος κλπ) που δεν την έκανε. Και το απολάμβανε. Κάποια στιγμή, ο καρκίνος θα της «χτυπούσε την πόρτα».

Μπήκε λοιπόν σε πρόγραμμα χημικοθεραπειών και ακτινοβολιών. Το περίεργο είναι ότι οι γιατροί-φίλοι της που έκαναν μαζί τις καταχρήσεις, ανέλαβαν να την κουράρουν. Η θεραπεία την καταρράκωνε. Κάθε φορά που έκανε θεραπεία, έκανε εβδομάδες να συνέλθει. Σερνόταν. Πέσανε τα μαλλιά της(μισθοί-συντάξεις), αδυνάτισε…ένα σακί με κόκκαλα(συγχωνεύεις φορέων κλπ). Μετά από όλες τις θεραπείες και κάποια σκαμπανεβάσματα, άρχισε να αποδίδει καρπούς η θεραπεία. Πλέον δεν ήταν το ίδιο ωχρή(δεν έγινε ροδαλή, αλλά…) ενώ σίγα-σιγά άρχισε να βγαίνει για διασκέδαση(μη φανταστείτε πολλά πράγματα, ένα σινεμαδάκι και για κανεναν καφέ), μια και είχαν «επιστρέψει» και τα μαλλιά της και δεν ντρεπόταν.

Οι γιατροί επέμεναν ότι έπρεπε να κάνει και την τελευταία δόση της θεραπείας, μέχρι που οι συγγενείς(ΣΥΡΙΖΑ) της ξεσηκώθηκαν. Την έπεισαν ότι αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν να «στείλει στο διάολο" τους γιατρούς(Τρόϊκα) του «Ιατρικού»(ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ) γιατί είναι κοράκια και τσαρλατάνοι. Και αντ’ αυτών να πάνε να συζητήσουν με εναλλακτικούς γιατρούς(Κίνα, Ρωσία Συμμαχία του Νότου). Η ασθενής, επείσθη. Και πήγε και «τα’χωσε» στους γιατρούς του Ιατρικού. Το ηθικό της ανέβηκε. Είχε πιά ένα αίσθημα απελευθέρωσης. Ενώ παράλληλα, δεν αισθανόταν κάτι να πηγαίνει κακά.

Όμως στην πραγματικότητα, όλοι οι δείκτες έδειχναν ραγδαία επιδείνωση. Όλοι οι παλιοί γνωστοί της οικογένειας (Αντιπολίτευση) έλεγαν ότι δεν πάει καλά και ότι πρέπει γρήγορα να μπει σε μια θεραπεία(να κλείσει η συμφωνία). Γρήγορα. Οι συγγενείς, τους κατηγορούσαν ότι αυτοί έφταιγαν που η ασθενής είχε περιέλθει στην κατάσταση αυτή, και ότι δε δικαιούνται να μιλάνε. Μαζί κάνανε τις καταχρήσεις και εκείνοι της έκαναν θεραπείες που την καταρράκωναν. Όμως –παράλληλα- κανένας από τους εναλλακτικούς γιατρούς δεν αναλάμβανε να την κουράρει.

Όσο περνούσε ο χρόνος η ασθενής μας άρχισε να χάνει τις δυνάμεις της. Άρχισαν πάλι φαινόμενα αδυναμίας(πληρωμή μισθών), διάρροιες(δόσεις σε ΔΝΤ, ΕΚΤ) που την ισοπέδωναν κλπ. Οι συγγενείς όμως επέμεναν να περιμένουν κάποιον από τους εναλλακτικούς γιατρούς να παρέμβει. Μόνο ευχές. 
Είδαν κι απόειδαν και πάνε να δούν τους γιατρούς στο «Ιατρικό». Αυτούς που τους είχαν πεί αρπακτικά και τσαρλατάνους. Οι γιατροί, προφανώς ενοχλημένοι –αλλά δε θέλανε να χάσουν τον πελάτη(να σκάσει το χρέος στα χέρια τους)- άρχισαν να ξανασυζητάνε το ενδεχόμενο να την ξαναναλάβουν. Όμως είπαν ότι πλέον για αρχή θα πρέπει να εισαχθεί για 1-2 εβδομάδες για την «φέρουν στα ίσια της»(προαπαιτούμενα), πρίν γυρίσει στο σπίτι. Οι συγγενείς, πάνω που θα συμφωνούσαν για τα νοσηλεία(πρόταση Γιουνκέρ) κατέληξαν ότι είναι σωστότερο να κάνουν οικογενειακό συμβούλιο(δημοψήφισμα).

Το μαθαίνουν αυτό οι γιατροί και τους λένε ότι μέχρι να αποφασίσετε τι θα κάνετε με την ασθενή δε σας συνταγογραφούμε τίποτα(ELA, Capital Controls). “Δε θα παίζουμε. Και κοιτάξτε…αν μας πείτε ότι δε σας κάνει η θεραπεία, μην σας ξαναδούμε εδώ. Εμείς τελειώσαμε μαζί σας”. Το οικογενειακό συμβούλιο έγινε και αποφάσισε να πούν στους γιατρούς ότι η θεραπεία δε γίνεται δεκτή. Εν τω μεταξύ, οι φίλοι της οικογένειας (φιλοευρωπαϊκά κόμματα) έχουν βγάλει φλίκτενες με τις ανοησίες της οικογένειας(ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Παρακαλάνε τους γιατρούς να δεχθούν την ασθενή παρά τις παλινωδίες της οικογένειας. Μην αφήσουν να χαθεί(πτώχευση, Grexit, Αλβανοποίηση) ένας άνθρωπος, επειδή οι συγγενείς είναι ανόητοι. Παράλληλα η ασθενής, είναι πιά με οξυγόνο.


Τελικά οι συγγενείς γυρίζουν και αφού συνειδητοποιούν (όχι όλοι, κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η θεραπεία είναι χειρότερη απ’ το θάνατο-Αριστερή πλατφόρμα & Lobby της Δραχμής) ότι «την χάνουν» από μέρα σε μέρα αν δεν την αναλάβει κάποια ομάδα γιατρών, αποδέχονται έκοντες-άκοντες να εφαρμόσουν τη θεραπεία που μέχρι προ μηνών «έβριζαν». Όλοι ξέρουν ότι η ασθενής, έκανε μια μεγάλη βουτιά και ότι θα πάρει πολύ χρόνο για να φτάσει εκεί που ήταν λίγους μήνες πρίν. Όλοι ελπίζουν να περάσει τον «κάβο», αλλά πλέον όλες οι εξετάσεις της είναι  τόσο κακές(επιχειρηματικότητα, δανεισμός, ρευστότητα, εισαγωγές πρώτων υλών) που κανείς δεν ξέρει αν τελικά θα τη γλυτώσει.

Καλή ψυχή πατριώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου