Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Η Ελληνική εκδοχή της "νύχτας των κρυστάλλων". Σκουριές 06-04-15

9-11-1938. Ναζιστική Γερμανία: "Η νύχτα των κρυστάλλων"

Η δολοφονία του Φομ Ρατ εξυπηρέτησε ως άλλοθι για την έναρξη βιαιοπραγιών κατά των Εβραίων κατοίκων σε ολόκληρη τη Γερμανία. Υπήρχε η πρόθεση να φανεί η επίθεση αυτή σαν αυθόρμητη αντίδραση, αλλά, στην πραγματικότητα, είχε ενορχηστρωθεί από τις γερμανικές αρχές και, ειδικότερα, από τον Ράινχαρντ Χάιντριχ (Reinhard Heydrich). Η κυβέρνηση αξιοποίησε, εκτός από τα επίσημα κρατικά μέσα, κυρίως την οργάνωση του Ναζιστικού κόμματος, για να οργανώσει και να υλοποιήσει τις ταραχές, οι οποίες κορυφώθηκαν στις 9 Νοεμβρίου 1938.
Πηγή: Wikipedia


07-04-2016 ΣΥΡΙΖΑίικη Ελλάδα: "Νέα ένταση στις Σκουριές"
Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού, κάτοικοι της Ιερισσού έκαναν πορεία προς τα σπίτια των μεταλλωρύχων και τους ζήτησαν να φύγουν από την περιοχή. Αυτή την ώρα μεταλλωρύχοι συγκεντρώνονται στην είσοδο του Στρατωνίου, προκείμενου να την αποκλείσουν, ενώ, όπως λένε, μελετούν το ενδεχόμενο να φύγουν προσωρινά από την Ιερισσό και να πάνε σε σπίτια συγγενών τους σε άλλες περιοχές, μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση.
Πηγή: skai.gr

Ο κοινός παρονομαστής στις δύο ιστορίες είναι το κράτος "παρατηρητής"(ή υποκινητής;). Ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, μπλέκονται σε ένα κουβάρι ιδεοληψιών, αλήθειας, ψεμάτων, κομματοκρατίας και κοινής αλητείας. "Αγανακτισμένοι" πολίτες, εναντίων συμπολιτών τους που είχαν/έχουν δαιμονοποιηθεί. Θύματα και θύτες μέρος του ίδιου νομίσματος που, πότε είναι "κορώνα" και πότε "γράμματα".

Το ανησυχητικό είναι ότι η ναζιστική θηριωδία, βρίσκει το σύγχρονο εκφραστή της -φεύ- όχι στους "νόμιμους κληρονόμους" της Χ.Α., αλλά στο αντίπαλο δέος, τους φορείς της Αριστερίστικης Ιδεοληψίας. "Ο ιδεοληπτικός, δεν έχει τύψεις" έχει πεί σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο φιλόσοφος κος Σ.Ράμφος. Και δε χρειάστηκε να περάσουν παρά 2-3 εβδομάδες, οπότε ο μεγάλος Έλληνας διανοητής, επιβεβαιώνεται πανηγυρικά. Φοβάμαι ότι έσπειραν ανέμους και θα σπείρουν θύελλες: 
Όταν "νομιμοποιείς" πολίτες να εισβάλουν σε σπίτια συμπολιτών τους, (στην περίπτωσή μας) εργαζομένων της "Ελληνικός Χρυσός" και να τους εκδιώκουν από τις εστίες, γιατί απλά διαφωνούν με τη δραστηριότητα των εργοδοτών τους, κάτι πολύ κακό συμβαίνει στη χώρα.
Και το χειρότερο είναι ότι δε φαίνεται αυτό το κακό να ανησυχεί κανέναν. Ή τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα έπρεπε. 
Δηλαδή, αν κάποιοι διαφωνήσουμε με το "καπιταλιστικό" προφίλ της Lever, νομιμοποιούμαστε να επιτεθούμε στα σπίτια των εργαζομένων στα εργοστάσιά της και να απαιτήσουμε να παραιτηθούν. Το bulling σε όλο του μεγαλείο. 

Ηθικός αυτουργός ο "Κομισάριος" της "Παραγωγικής Ανασυγκρότησης" σ.Π.Λαφαζάνης, το πρώτο έργο του οποίου ήταν να άρει τις άδειες περιβαλλοντικής σκοπιμότητας της εξορυκτικής δραστηριότητας, έτσι για να κάνει το "κοκκόρι". Όταν μετά από λίγες μέρες, επέτρεψαν και πάλι τη λειτουργία της δραστηριότητας(μή βρίσκοντας τίποτα μεμπτό που να μπορεί να στοιχειοθετηθεί η αναστολή λειτουργίας), ο κομματικός στρατός ήταν έτοιμος να επιτελέσει το έργο που δεν μπόρεσε να φέρει σε πέρας το "επίσημο" κράτος, δια των οργάνων του.

Όταν υπάρχουν τέτοια γεγονότα και η διαχείρισή τους από την κοινωνία είναι τόσο "ουδέτερη", χωρίς να ανατριχιάζουμε από τον παιδευτικό ρόλο που έχει η ατιμωρησία μιας τέτοιας πρακτικής προς τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνία, εκεί είναι που ακόμα και ο τίτλος του blog "Ιστορίες Ελληνικής Τρέλας" φαντάζει λίγος να περιγράψει την κατάσταση στην οποία έχουμε φτάσει. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου